Wikiwijs

Wikiwijs

Langzaamaan begint  Wikiwijs wat bekender te worden onder docenten. Er vinden steeds weer aanpassingen plaats om de stap voor docenten kleiner te maken om er gebruik van te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van het geven van voorlichtingssessies. Gratis,  onder voorwaarde dat je een andere school uitnodigt om erbij aanwezig te zijn. Of het arrangement van Hans Hak waarin hij duidelijk in te kst en beeld uitlegt hoe je een arrangement maakt.

Om het aantrekkelijker te maken om materiaal te arrangeren en/of aan te bieden, vind je sinds 10 maart  op wikiwijs.nl een feedback-knop, links op de pagina. Als je hierop klikt kun je na registratie zelf ideeën achterlaten, maar ook reageren en stemmen op ideeën van anderen. En als je je abonneert op de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ideeën die binnenkomen. Lees meer op wikiwijsinhetonderwijs.nl

Een andere service is het helpen om je eigen materiaal dat je aanbiedt of een gemaakt arrangement te helpen metadateren.

Ook interessant is een folder die ik toegestuurd kreeg over VO-content, de open leermaterialenverzameling in opbouw van de VO-raad. Margreet van den Berg heeft een zeer helder stuk geschreven over deze openleermatieralenbank en Wikiwijs. Een aanrader!

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter