Gratis foto’s bewerken

Op Twitter werd gevraagd naar gratis tools om foto’s te bewerken. Als geheugentraining heb ik even wat bijelkaar gezocht. Duidelijk is dan al snel dat als je foto’s wilt bewerken, je geen duur pakket hoeft aan te schaffen: er zijn goede gratis programma’s. Ook online. Voor eenvoudige fotobewerking, maar ook voor fotoshoppen en effecten. Zonder compleet te zijn en zonder iedere site te voorzien van uitleg, hierbij een lijstje met mijn favorieten.

fotobewerking

Online foto bewerken
Op deze volgende websites kun je online foto’s bewerken. Naast gewone beeldbewerking – uitknippen, verkleinen, enzovoorts – kun je filters en effecten toevoegen. De bewerkte foto is te downloaden naar de computer. Soms is het mogelijk om foto’s online te bewaren – je krijgt dan een link om te gebruiken op websites – of kan de foto direct worden geplaatst op fotowebsites, zoals Flickr.

 • www.picnik.com
  Online bewerken van foto’s, en toevoegen van teksten, vormen en randen. Je kan de foto’s opslaan op de computer, e-mailen of uploaden naar foto-websites. Deze fotobewerker is ook ingebouwd in Flickr.
 • www.fotoaanpassen.nl
 • www.fotobewerken.nl
 • www.fotoflexer.com
  Goed programma om foto’s te bewerken. Ga naar Effecten en Decoreren voor funky kleuren, tekstballonnen, lijsten, hartjes en andere accessoires. Je kan direct beginnen met het uploaden van een foto.
 • http://bighugelabs.com/flickr/
  Maak snel een postzegel, poster of kalender of zet al je foto’s in een collage. Deze website biedt vele effecten. Je kan de foto’s downloaden, e-mailen of op Flickr plaatsen.
 • www.funphotobox.com
  Kies een effect en upload een foto. Via deze website maak je in een paar muisklikken een trucfoto.Je kan de foto downloaden en opslaan op de website.
 • http://www.photofunia.com/
  PhotofuniaUpload een portret van jezelf en zet deze op een schilderij of billboard, of kruip in de huid van een bekend persoon. Je kan de foto downloaden naar de computer, of online bewaren.
 • http://www.scrapblog.com/
  Plak je foto’s in een online album met achtergronden, frames, tekst en accessoires. Je kan de pagina’s online bewaren, doorsturen en af laten drukken.
 • http://www.rollip.com/
  Maak een foto kunstmatig oud met diverse verkleurde polaroid effecten en randen. Het werkt snel, en de foto is te downloaden naar de computer.
 • http://www.southpark.nl/avatar/
  southparkEen avatar is een kleine afbeelding, meestal tussen de 48×48 en 150×150 pixels groot, die als gebruikersafbeelding op computerforums op internet of op chatprogramma’s als msn gebruikt wordt. Je kunt deze bijvoorbeeld maken op Southpark.nl.
 • www.lunapic.com
  Deze online fotobewerker heeft veel filters en animaties. Bijvoorbeeld  sneeuwvlokken, sterren, regen, vuur en glitters.
 • http://tiltshiftmaker.com/
  Tiltshift Tiltshiftmaker maakt van een landschap of stadsgezicht een soort Madurodam. De foto is direct op Flickr te plaatsen, maar niet te downloaden. Je kunt natuurlijk wel zelf  kopiëren:  Alt + PrintScreen en daarna in een fotobewerkingsprogramma op je eigen computer plakken.
 • www.photoshop.com
 • De online versie van Photoshop werkt zeer goed. Geschikt voor al het gewone werk, en enkele effecten. Via Decorate kun je tekst toevoegen en je foto voorzien van  tekstballonnen en lollige attributen. Het is nog niet mogelijk om in lagen te werken. Photoshop Express plaatst foto’s in albums, die je kan delen met anderen. Je kan de foto’s downloaden naar de computer, e-mailen of een link ontvangen.
 • http://www.pixer.us/
 • http://www.splashup.com/
 • http://rsizr.com/

Freeware programma’s voor fotobewerking
Deze fotoprogramma’s zijn gratis, maar bieden veel kwaliteit. Voor het eenvoudige werk, maar ook voor professionele fotobewerking. Sommige programma’s bieden uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld voor tekenen, effecten en het maken van fotocollages.

Gratis tekenprogramma’s online:

Freeware tekenprogramma’s

14 Reacties »

Florina op 31 mei 2010 in fotobewerking, onderwijs, software, web 2.0

14 Reacties op “Gratis foto’s bewerken”

 1. Marcel de Leeuwe reageerde op 19 Jun 2010 om 10:40 #

  Ha Florina,

  Nu pas je blog ontdekt en wat een fijne zaken kom ik er al op tegen! Ik ben ook zo’n ‘leuke, handige tooltjes-scharrelaar’ en ben blij met een paar mooie aanwinsten die ik nog niet kende.

  Bedankt voor het delen!

  Hartelijke groeten, Marcel

 2. Florina reageerde op 19 Jun 2010 om 11:11 #

  Dag Marcel,
  Dank voor je spontane reactie. Het is voor mij nu een manier om toch wat te ‘werken’. Voor opdrachtgevers werken is teveel van het goede, een blog is geheel mijn eigen ‘ding’ . Gaat er iets mis, doe ik iets doms, schrijf ik onzin: allemaal niet zo erg. Mijn hoofd moet rustig aan weer opstarten 😉

  Maar nu ik weet dat er meer mensen mee gaan kijken en lezen, geeft dat toch weer iets meer druk. Langzaamaan de druk opvoeren dus 🙂 Dat is dus #hardwerkenombeterteworden !

 3. Charlotte reageerde op 18 Sep 2010 om 17:26 #

  Hey ik vind het heeel leuk

  veel liefssx

 4. Boris reageerde op 21 Dec 2010 om 16:37 #

  Hoi Florina!

  Heb gisteren je blog gevonden en wat een handige sites staan hier!
  Kan ik goed gebruiken.

  Hartelijk bedankt!!!!

  Boris…

 5. ik reageerde op 08 Jul 2012 om 16:31 #

  heey

  ik mag van mijn moeder mijn haar niet verven en ik zou graag bij een gratis fotoshop-site mijn haar willen kleuren om het haar te laten zien. heb je tips voor me?

  xxx

 6. Florina reageerde op 08 Jul 2012 om 17:21 #

  Hoi,
  Kijk eens op deze site: http://www.virtueelkapsel.com/
  Succes!
  Florina

 7. ik reageerde op 11 Jul 2012 om 15:36 #

  thanks!

 8. jacqueline reageerde op 18 Okt 2012 om 18:45 #

  hey hallo
  ben nu al een tijdje op zoek naar een programma

  ik zet nagels nu komen de glitters vaak niet mooi op de foto …
  nu wil ik er als het ware een soort twinkle (ster) in verwerken ..
  alleen kan niet aan de juiste MAKKELIJKE programma komen

  iemand een idee ?
  en evt een spoed uitleg hooe en waar ik moet beginnen ?

 9. Florina reageerde op 24 Okt 2012 om 11:01 #

  Dag Jacqueline,
  Kijk eens naar de diverse online mogelijkheden op http://pixlr.com/ Je kunt daar meteen online je eigen foto’s allerlei effecten meegeven, maar ook software (gratis) downloaden zodat je op je eigen computer aan de slag kunt. Er zitten daar effecten bij die twinkeling geven zoals jij bedoelt.
  Succes!

 10. Foto's bewerken reageerde op 25 Okt 2012 om 07:56 #

  Neem eens kijkje bij mij anders: http://www.arkanteas.nl. verder leuek websites ja!

 11. sanne reageerde op 12 Feb 2014 om 17:54 #

  Beste edufloor,

  Ik heb een vraagje, hoe heet het programma waar het plaatje
  in is bewerkt van de spin?

  M.v.g,

  Sanne

 12. Florina reageerde op 12 Feb 2014 om 18:46 #

  Sanne,
  Dat is Paint.net
  Je kunt het hier downloaden: http://www.getpaint.net

 13. jolanda reageerde op 24 Apr 2014 om 21:14 #

  even een vraag. is er ook iemand die weet waar ik iets kan vinden om fotos in een stipjes foto kan laten veranderen.

 14. Florina reageerde op 25 Apr 2014 om 00:12 #

  Jolanda,
  Voor de iPhone / iPad is er de app Halftone. Die kan stipjes maken. En met Photoshop kan het ook.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter