2010: een bewogen en stilstaand jaar

Terugkijken is bijna ‘gewoon’ in deze dagen, maar ik kijk liever vooruit. Toch móet ik heel kort even terugkijken en egoïstisch een wens voor mezelf opschrijven: ik hoop vooral maar dat in het nieuwe jaar mijn gezondheid en energie weer terugkomt zoals het was vóór 27 februari van dit jaar. Want sinds die dag een scooter mij als fietser over het hoofd zag, en o.a. mijn hoofd beschadigde, werd ik even afgeremd in mijn drukke leven van alles doen en willen, het liefst alles tegelijk …

willen=niet altijd kunnen=soms niet kunnen doen
Mijn onderwijswerk, het maken van leermiddelen, het bezoeken van (onderwijs)evenementen of andere (drukke) dingen: het kon ff niet. En nog steeds is het een beproeving. Gelukkig gaat het al véél beter dan pakweg 6 maanden geleden. Bij tijden leef ik op de hoogste berg en ga ik helemaal los. Maar ja, daarna is het dan weer roetsjroetsj afglijden naar een dal. De open deur van twee-stappen-vooruit-één-achteruit staat hier wagenwijd open. Gelukkig betekent dat wel: ik ga vooruit! Maar ik wil dat het nóg beter gaat! Dat ik weer gewoon de dingen kan doen die ik deed, dat al die geluiden om me heen me geen hoofdpijn bezorgen en dat ik niet zoveel rust/slaap nodig heb. Ik wil dóen!

gewoon anders doen
Daarom doe ik het wat betreft feestdagen-wens dit jaar eens anders. Gewoon omdat ik niet de energie en het goede gevoel heb om mee te doen aan de wenskaarten-rondstuur-caroussel.  Niet omdat ik je niet het beste toewens, want dat doe ik wel. Zelfs heul veul goeds, gezondheid, inspiratie, creativiteit, onderwijsgeluk, gezelligheid en wat kan ik nog meer noemen. Wel omdat ik nu liever en beter creatief bezig kan zijn, dan met schrijven en voor mij nu ingewikkeld denkwerk om bijvoorbeeld naametiketten te printen. Photoshop is mijn grote vriend om 12 kaarten te maken en die te verwerken tot 1 groet. Ik doe het dus zo:

Ik zie je hier graag terug in het nieuwe jaar.  Met méér bijdragen dan de afgelopen maanden. Er staan drie berichten half-af nog steeds naar me te lonken: “pak me dan, maak me compleet, doe het” Maar het lukt me niet. Volgend jaar. Ik beloof het.

Geen Reacties »

Florina op 23 december 2010 in persoonlijk

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter