Lesideeën

Voor uitgeverij Malmberg schrijf ik iedere maand een aantal lesideeën. Ideeën waarmee docenten direct één lesuur aan de slag kunnen zonder veel voorbereiding.

Onderwijs van Morgen

onderwijs van morgen

Onderwijsvanmorgen.nl is een site met een grote groep redactieleden waarvan ik er één mag zijn. De redactie bestaat uit docenten, onderwijsexperts, edubloggers, onderwijsjournalisten, trendwatchers en roulerende experts op het gebied van onderwijs, onderwijsontwikkelingen, jongeren, ict & trends. We schrijven prikkelende, informatieve en praktische artikelen met daarin een visie op interessante, onderwijsgerelateerde onderwerpen binnen het voortgezet onderwijs.

lesideeën

Mijn bijdragen zijn voornamelijk lesideeën. De onderwerpen zijn divers zodat alle vakken in het voortgezet onderwijs bediend worden. De afgelopen tijd schreef ik onder andere de volgende ideeën:

stoeien

denken denken denken
Het is iedere 2 weken weer even stoeien: welk onderwerp pak ik bij de kop? Wat leeft er onder docenten? Twitter is altijd een goede bron om te weten wat er speelt. Maar ook kleine dagelijkse gebeurtenissen om me heen of een bericht in de media kan aanleiding zijn voor een onderwerp.

Ik geniet van dit werk. Een blogje waard.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter