een jaar in vogelvlucht

Ieder jaar maak ik een digitaal fotoalbum van foto’s die ik in dat jaar nam. Op Flickr staan mijn foto’s ook wel online, maar een tastbaar album hééft wat.  Ik maak een selectie zodat ik een beeld krijg van hoe het ook alweer was op en rond de boerderij. Omdat we in ons werk zo afhankelijk zijn van het weer, is ieder jaar anders: een mooi voorjaar met veel grasgroei? Dan gingen de koeien vroeg naar buiten en werd er vroeg gras ingekuild. Een lange droge hete zomer? Dan stonden de koeien misschien wel in de koele stal met een ventilator.
Hema albumDit jaar 2011 kenmerkte zich door een wat wisselvallige zomer. De koeien gingen zelfs een paar weken naar binnen en begin september weer naar buiten tot ver in de droge herfst! De tuin had voldoende water en sommige bloemen bloeiden daardoor fantastisch. Eenjarigen in potten hadden wat moeite met het vele water, maar ze staan nu in de (verwarmde) kas om volgend jaar een nieuwe kans te pakken!  Maar het mooie voorjaar en een paar periodes met droge dagen gaven de mogelijkheid om gras te hakselen en mais te oogsten.

Ik laat mijn albums afdrukken bij Abelli of bij de Hema. Net waar een aanbieding is, want beiden leveren ze  in mijn ogen kwaliteit. Bovendien hebben ze een prima service en gebruikersvriendelijke software. Dit jaar kun je ook bij de Hema je album online zetten. Ik heb dat gedaan en je mag meekijken. Je hebt wel Flash nodig, dus misschien dat je iPad wat tegenstrubbelt en je het album niet laat zien …

Hema fotoalbum - 2011

 

4 Reacties »

Florina op 27 november 2011 in fotobewerking, fotograferen, persoonlijk, platteland

4 Reacties op “een jaar in vogelvlucht”

 1. marjolein reageerde op 13 dec 2011 om 14:31 #

  Ha die Florina, wat een mooie plaatjes wat wil je ook met zo’n mooie camera en wonen we niet in een schitterende omgeving……weer of geen weer?! Leuk idee overigens, je album online zetten.

 2. Steiny Boone reageerde op 13 dec 2011 om 19:58 #

  Dag Florina,

  Wat woon je toch in een mooie omgeving. Dank dat ik een kijkje in je album mocht nemen.
  Gezellige tuin, mooie foto’s een Twents Hoen?? En wat zijn koeienogen toch mooi.

 3. Florina reageerde op 13 dec 2011 om 22:28 #

  Dag Steiny,
  Dank je wel voor je leuke reactie. Die kippen zijn inderdaad Twents hoen. Ze liepen op het recreatieterrein hier vlakbij. Daar worden het hele jaar door dieren gedumpt, met name hanen en kippen. Deze waren prachtig en daarom een foto waard! En de koeienogen vind ik zelf ook mooi. Het resultaat van een uurtje tussen de koeien lopen, zitten en soms liggen in het gras.
  Groet, Florina.

 4. Florina reageerde op 13 dec 2011 om 22:30 #

  Hé Marjolein, jij hier 😉
  Ja die camera is en blijft een heerlijk apparaat. Ik ontdek telkens weer nieuwe dingen en moet nog steeds veel leren. Ik wacht nog steeds tot jij ook zover bent zodat we samen een dagje op veldcursus gaan ergens 😉 Maar dat zal volgend jaar worden, het moet eerst weer voorjaar worden. Dan gaan we samen de inderdaad prachtige omgeving hier eens door een lens bekijken!
  Groetjes, Florina.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter