meer is nooit genoeg

Foto 277 - 2012-10-03JPG by edufloortje
Foto 277 – 2012-10-03JPG, a photo by edufloortje on Flickr.

Het waren de woorden van de vrachtwagenchauffeur met dat heerlijke Noord-Nederlands accent.

zomaar een praatje
Hoe we daarop kwamen?
Ik maakte een praatje: dat door zijn lading (de nieuwe ligboxen en andere stalinrichtingsmaterialen) we weer een stapje verder vooruit kunnen. Ook al is het maar een kleine (aan)bouw waarin de ligboxen gemonteerd gaan worden. Maar dat we er erg blij mee zijn. Omdat het ons werken, en daarmee ons leven, en ook het dierenwelzijn, mee verbeteren, mee verlichten. En dat we heel tevreden zijn met ons kleine melkveehouderijbedrijf. Dat zolang onze gezondheid het toestaat, we graag boer blijven. Maar dat we het ons en het vee dan zo comfortabel mogelijk moeten maken. En iedere dag tevreden kunnen en willen terugkijken op hoe we met het vee en het ondernemerschap omgaan.

meer is nooit genoeg
En toen sprak hij de woorden die maar in mijn hoofd blijven rondzingen op een dag dat ik werkelijk twijfel of ik wel verder kan met mijn onderwijswerk:
“meer is nooit genoeg”.

Voorlopig raak ik dit zinnetje niet kwijt.

2 Reacties op “meer is nooit genoeg”

  1. Hendrika reageerde op 03 okt 2012 om 17:02 #

    En stilstand is achteruitgang… . Je blijft als (agrarisch) ondernemer schipperen tussen deze twee gezegdes. Als het van toepassing is op je onderwijswerk, dan wens ik je wijsheid toe.

  2. Florina reageerde op 03 okt 2012 om 17:19 #

    Dank je wel Hendrika. Schipperen blijft het. Maar wij weten onze grenzen. Daartussen moeten wij schipperen.

    En wijsheid … ik heb er nu veel van nodig.
    En ik voeg daarom nog een gezegde toe: “Wat is wijsheid?”

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter