BoekTweePuntNul 200

Bijna precies een jaar na lancering van de eerste editie van BoekTweePuntNul is op 6 oktober bij Beeld en Geluid in Hilversum de tweede versie gelanceerd. Nu met geen 125 maar 200 social media + web 2.0 applicaties en webtools.

Een 'must have' voor iedereen in het onderwijs. En daarbuiten!

Een ‘must have’ voor iedereen in het onderwijs en iedereen die aan de slag gaat of is met Sociale Media.

Ik ben blij dat ik één van die 200 auteurs mocht zijn van dit boek dat op zo bijzondere wijze tot stand kwam. Alle co-auteurs deden namelijk mee op basis van co-creatie en crowdsourcing. En wie het zijn zie je in deze prachtige Author Wall (=auteursmuur).

Handboek
Nieuw is het HandBoekTweePuntNul. Een prachtige handleiding, geschreven door 12 experts op het gebied van Sociale Media. Een waardevol en leerzaam boek dat niet zou mogen ontbreken in iedere organisatie die iets wil of moet met Sociale Media. Het geeft handvatten waarmee sociale media optimaal ingezet kunnen worden op school. Niet alleen in de dagelijkse onderwijspraktijk, maar in de hele organisatie.

Een prachtige handleiding over Sociale Media, geschreven door 12 experts op dat gebied.

Een prachtige handleiding, geschreven door 12 experts op het gebied van Sociale Media.

Glogster
Ik schreef over Glogster, een tool waarmee je digitale posters kunt maken. Inmiddels is er een groot aantal blogs geschreven over dit boek en wat je er mee kunt in je lessen. Je vindt een overzicht van die blogs op Scoopit, ook zo’n web 2.0 tool die reuze handig is om je eigen info in een soort krantvorm te verzamelen.

Bestellen
Ik zou zeggen: koop dit boek én het handboek, het is een waardevolle aanschaf. Ik zeg dit niet om er zelf beter van te worden: geen van de 200 auteurs krijgt er enige financiële vergoeding voor; geen royalty’s, geen urenvergoeding, alleen maar 5 exemplaren voor eigen gebruik en zeker zo belangrijk: de eer :-). Je kunt het bestellen op BoekTweePuntNul.nl.

Nog meer?
Ik ben niet de enige die schreef over de lancering van afgelopen zaterdag 6 oktober. Lees bijvoorbeeld wat Willem Karssenberg schreef over The Battle of the Trendwatchers of hoe Aad van der Drift deze dag beleefde.
En over ‘meer ‘gesproken: persoonlijk ben ik benieuwd wat het vervolg wordt. Een volgende versie? Nog een leuke gadget? Ik wacht af.

2 Reacties op “BoekTweePuntNul 200”

  1. Edufloor blogt » boek 2.0 | BoekTweePuntNul | Scoop.it reageerde op 08 Okt 2012 om 20:27 #

    […]   […]

  2. Edufloor blogt » BoekTweePuntNul 200 | Onderwijs; Web 2.0 and gaming | Scoop.it reageerde op 06 Nov 2012 om 21:28 #

    […]   […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter