Tas met dubbele bodem

Tas met dubbele bodem
Foto 315-2012-11-10, a photo by edufloortje on Flickr.

Shoppen is helemáál niet ‘mijn ding’. Maar zo’n shopper wél! Ter ondersteuning van de goede zaak!

burger ; boer
Via www.boerenfluitjes.nl en allerlei sociale media verbindt Ester van Aalst de burger met de boer. Om te laten zien dat veel van ons eten dat we kopen, zijn oorsprong vindt bij de boer, in de agrarische sector. Tuinders, akkerbouwers, pluimveehouders, melkveeboeren, vleesveehouders, varkenshouders, fruittelers: allemaal mensen die zorgen dat wij iedere dag een overdaad aan keuzes hebben.

Ester schrijft:
“Ontdek waar jouw eten vandaan komt! Weet je wat er in je karretje gaat? Is het marketing of het echte verhaal van je eten? Ga voor de Macht van de boodschappentas. Vraag door naar het echte verhaal van jouw eten!”

kielen op klompen
Ik ondersteun haar actie. Niet omdat ik vind dat we allemaal iedere dag ons voedsel bij de boer persoonlijk moeten gaan kopen. Dat we bij iedere hap die we in onze mond steken, moeten denken aan de boer en de oorsprong van die hap. Wél omdat ik van mening ben dat we ons moeten realiseren dat de maatschappij, de gehele economie, niet zonder de agrarische sector kan.

Vroeger zag de boerin er misschien zó uit.
Gelukkig zijn boerinnen tegenwoordig meer ondernemend. Kijk maar: http://www.flickr.com/photos/edufloortje/6859895828/

Dat veel reclame nu nét niet de volledige waarheid spreekt en voorbij gaat aan wat belangrijk is: de waarheid over herkomst, over mensen in een sector die belangrijk is, een sector van ondernemers en onderneemsters en niet van mensen in kielen en op klompen en met geruite schorten.

cadeau-tip
Ik heb alvast hier twee tassen gekocht. Ook één om weg te geven. Want cadeautjes geven is leuk, zeker deze tas met een dubbele bodem…

[update 12-11-2012]
Op maandag 12 november verscheen een artikel in Trouw dat mooi past bij deze blog. Leontien Aarnoudse schrijft onder meer in een opinie-artikel:
“Toch blijkt het lastig om echt ‘goede’ keuzes te maken. Keurmerken en labels vliegen je om de oren. Producenten gebruiken te pas en te onpas slogans met duurzame ditjes en verantwoorde datjes. Duurzame keuzes maken, is bovendien een dilemma, want hoe weet je nu of je het echt goed doet?”

Je kunt het artikel online lezen of deze pdf Genieten van goed eten kan zonder bijsmaak downloaden.

 

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter