Feestje: Koeien in de wei

Vandaag was het weer zover: na een lang en koud voorjaar, gingen de koeien naar buiten.

Effe dollen!

Al eerder schreef ik erover: iedere veehouder maakt daarin zijn eigen keuze. Koeien die zomer en winter op stal zijn, kunnen het prima hebben. Stallen met licht, lucht en ruimte: ik zie het liever dan koeien die last hebben van regen, hitte en andere niet zo prettige omstandigheden in het weiland.

Maar dat mens en dier het fijn vinden om onder een voorjaarszonnetje naar buiten te gaan, zoveel is duidelijk!

Je kunt de foto’s ook bekijken op Flickr.

2 Reacties »

Florina op 24 april 2013 in boerderij, onderwijs, platteland

2 Reacties op “Feestje: Koeien in de wei”

  1. Hendrika reageerde op 25 apr 2013 om 21:54 #

    Het blijft een mooi gezicht: koeien in de wei. Maar goed, wij hebben zelf 5 jaar geleden de keuze gemaakt om ze binnen te houden en vooral in het prille voorjaar heb ik soms nog wel eens moeite met die keuze en helemaal als ik bovenstaande beelden zie. Mooie roodbonte koe loopt er tussen :-). Er staat bij jullie meer gras dan hier bij ons in Drenthe.

  2. Edufloor blogt » Wat te doen? reageerde op 25 jul 2015 om 22:15 #

    […] lesideeën, lesmateriaal, uitleg over ons werken hier op de boerderij, blij schrijven over koeien in de wei over dompelen, maar ook over software, lesmateriaal van derden, etc. Maar omdat er maar 24 uur […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter