Leven in de brouwerij

collage jongvee haasje

Wat een dag, wat een dag. Tweeëndertig ha gras is voor de derde keer dit seizoen eraf gemaaid. #Broerboer hielp daarbij #BoerBram die het gras heeft gekocht en bij hem op het bedrijf gaat inkuilen als veevoer voor de winter. En ook #BramJunior en de zoon van de jachthouder hielpen mee met maaien en het gras schudden (omdraaien zeg maar, zodat het aan alle kanten lekker kan drogen in de zon.) Daarbij is een haasje gered en liefdevol door onze jachthouder verzorgd en weer teruggezet. Drie andere mormels werden helaas door een ooievaar opgegeten. Die zitten te wachten tot ze iets zien wat hen past… Dat is ook natuur.

En ik? Ik was vliegende keep en deed catering, telefoon en verzorgde onze pubers. Waar de hormonen bij sommigen behoorlijk opspelen (midden rechts). Maar zo héérlijk: een dagje hectiek onder een stralende zon. Geen melkkoeien meer, maar gelukkig af en toe nog wel leven in de brouwerij..

1 Reactie »

Florina op 21 juli 2015 in boerderij, persoonlijk, platteland

1 Reactie op “Leven in de brouwerij”

  1. Edufloor blogt » Inkuilen reageerde op 23 aug 2015 om 11:00 #

    […] ging hier op 21 juli de derde snede de kuil in. Nu was het tijd voor de vierde snede: het gras was na de mest en ideale […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter