Een lach en een traan

koe
Zoals ik in mijn vorige bericht al schreef, was ik bij Gonny en Marcel. Hun feestje meevieren. En een feestje maakt je natuurlijk vrolijk. Maar …

Na de onthulling van het bord heb ik lekker rondgelopen in de stallen. Bij de melkkoeien die dor een robot werden gemolken. En in de jongveestal waar kalveren van een paar dagen oud tot ongeveer twee jaar oud met zijn allen in ruime strohokken hún feestje vieren 🙂

collage kalveren en koeien melken

Met vooral een lach, maar ook een traan genoot ik. Mijn gedachten gingen ongewild terug naar ons eigen bedrijf, ons eigen vee waarvan we op 28 maart van dit jaar afscheid namen. Heel langzaam slijt het, maar soms is het gemis nog groot. Zoals vandaag, bij het zien van al dat mooie vee. Maar toch is het fijn en vooral ook goed om dit te doen. Niet wégkijken maar juist ernáár kijken. En vooruit kijken.

En in het kader van de #septemberuitdaging plaatste ik die dag bovenstaande foto op instagram. Het woord van de dag was namelijk #gedachten…

3 Reacties »

Florina op 19 september 2015 in boerderij, dagfoto, persoonlijk, platteland

3 Reacties op “Een lach en een traan”

 1. Edufloor blogt » Bewust(e) boeren reageerde op 19 sep 2015 om 09:18 #

  […] traan Ik heb genoten van dit kleine feestje. Maar ook van de koeien en de kalveren. Maarover meer apart blogje. Deze blogpost is immers het feestje van Gonny en […]

 2. Cor reageerde op 20 sep 2015 om 07:21 #

  Melkkoeien weg dan gaat de ziel uit de boerderij… Wat overblijft is een pleistertje op een wond!! Maar ga vooral door!!!

 3. Florina reageerde op 20 sep 2015 om 11:33 #

  Beste Cor,
  Dank je wel. Je hebt gelijk: de ziel is eruit. We hebben nog 10 pubers (jongvee van nu bijna een jaar oud) in de grote ligboxenstal waar 50 melkkoeien in kunnen. En dat is raar. Maar ik ga zeker door. Het is de kunst om blij vooruit te kunnen kijken maar ook blij achterom te kunnen kijken. Omdat we meer dan 30 jaar heel mooie herinneringen hebben opgebouwd. En die traan, die zal er best wel blijven. Dat mag, en zal steeds minder worden. Daar vertrouw ik op.
  Hartelijke groet,
  Florina.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter