Leven in de boerderij

kalveren

Inderdaad: het bloed kruipt waar het niet gaan kan: sinds gisteren hebben we weer jonge kalveren in de stal.

Het is allemaal nog wat onwennig, met name voor de kalveren. Ze komen van drie verschillende boerderijen en hebben een reis achter de rug uit Numansdorp, Arkel en Giessenburg. Ze zijn allemaal rond 4 maanden jong en we hebben ze gekocht van drie boeren. Ze blijven ongeveer een jaar en hopen dat ze dan drachtig zijn. Een week of 6-8 voordat ze gaan bevallen verkopen we ze weer aan de boeren waarvan we ze nu gekocht hebben. Daar kalven ze en ‘worden’ het melkkoeien. Dit heeft natuurlijk een reden: wij kunnen niet meer melken, dat is een gepasseerd station.

Maar het belangrijkste is: wij volgen ons hart. We kregen het aanbod en wisten: we hebben de ruimte in de stal (en ik ook in mijn hart..) dus waarom niet? We voelen ons hier goed bij. We houden graag wat leven in de brouwerij en regelmaat over de dag. En dat lukt vast prima met deze pubertjes 🙂

kalf

De oudste én ondeugendste van het stel!

2 Reacties »

Florina op 29 oktober 2015 in boerderij, persoonlijk, platteland

2 Reacties op “Leven in de boerderij”

  1. Hendrika reageerde op 30 okt 2015 om 10:01 #

    Dit gaat zeker lukken! Een goed vervolg aan jullie ondernemersgeest 🙂

  2. Florina reageerde op 31 okt 2015 om 17:36 #

    Dank je wel Hendrika. Het voelt inderdaad goed. Na 2 dagen weten we al dat het een goede beslissing is geweest. Ook al hebben de kalveren wat opstartproblemen, ze daarbij helpen geeft al heel veel voldoening!

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter