Gesloopt

“En dan weet je: ik kan dit bloggen niet volhouden en beslis je: dat moet anders. Want in het huis wordt gesloopt, maar dat betekent niet dat ik mezelf moet ‘slopen’ door nog meer druk te voelen. Dat móet anders.

D day: slopen van de douche, verwijderen van de tegels in de keuken en bijkeuken. Een 'hels karwei' volgend de mannen: nog nooit zo'n degelijk gebouwd huis meegemaakt. In plaats van 1 dag is het 2 dagen werk.

D day: slopen van de douche, verwijderen van de tegels in de keuken en bijkeuken. Een ‘hels karwei’ volgend de mannen: nog nooit zo’n degelijk gebouwd huis meegemaakt. In plaats van 1 dag is het 2 dagen werk.

Aanpassen
Ik heb besloten om niet meer alle stappen hier op dit blog vast te leggen. Dit kost veel tijd en energie, en die hebben we hier hard nodig om ‘alles in goede banen te leiden’. Verbouwen kost veel denk- en doewerk, constant aanpassen aan gewijzigde (leef) omstandigheden. Rustig zitten om te bloggen, foto’s te bewerken en hier te plaatsen, komt er eigenlijk niet van.

‘Tegenvaller’
En dat zal allen maar erger worden: binnenkort verhuizen we helemaal naar de stal! Gisteren is duidelijk geworden dat de complete vloerverwarming vernieuwd moet worden, ook in de woonkamer… Na 30 jaar zijn de polyethyleen slagen poreus en zit er zwart vervuild water in de leidingen. Dit is funest voor de pomp. Als we het nu niet vernieuwen is het risico dat het binnen een jaar-paar jaar waarschijnlijk alsnog moet. De slangen gaan normaalgesproken maar 20-25 jaar mee… Dan is de keuze niet zo moeilijk.. Nou ja, beetje wel natuurlijk, want alle spullen van de benedenverdieping ergens opslaan, is wel ‘een dingetje’… Je wilt natuurlijk niet over een paar jaar weer in de rommel. Nog maar niet te spreken over de nieuwe vinylvloeren die er dan uit moeten, tijdelijk wéér verhuizen… Kortom: onder het mom van “je valt van het een in het ander”, gaat ook de vloer in de kamer eruit gehakt worden en de vloerverwarming vernieuwd. Dus over een week moeten we ‘gewoon’ helemaal weg uit huis, behalve voor het slapen boven… Dat is dus ook een reden dat ik hier niet meer consequent zal bloggen over de verbouwing. Alleen als ik daar de rust, tijd en energie voor heb.

Alternatief: kijk op Flickr
De tijd die ik even vrij ervoor heb, besteed ik dan liever aan het wél uploaden van (onbewerkte) foto’s naar Flickr. Dáár kun je het proces gewoon bekijken, zonder een verhaal maar mét beschrijving van de foto’s. Ik verwijs je graag naar dit album of bekijk het hieronder in een soort diashow. (Als je met je muis over de foto zweeft, verschijnen links en rechts pijltjes om erdoorheen te klikken. De volgorde is chronologisch van hoe de stand van zaken NU is, naar hoe het WAS vóór de verbouwing.)
Veraanbouw 2017

Ik sluit nu voorlopig dit ‘blouwblog’ af met de prachtige keuken die we nu in de stal hebben.

Zo 'wonen' we nu :-) Binnen één dag is de keuken weer in de lucht. Compleet met warm- en koud stromend water, combi-oven en wasmachine.

Zo ‘wonen’ we nu 🙂 Binnen één dag is de keuken weer in de lucht. Compleet met warm- en koud stromend water, combi-oven en wasmachine.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie op “Gesloopt”

  1. Edufloor blogt » We bouwen verder reageerde op 27 mei 2017 om 13:46 #

    […] even een om-het-hoekje-kijken berichtje. Natuurlijk schreef ik dat je de bouw op Flickr kunt volgen. Maar het kriebelde […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter