Nieuw wonen

Met beide beentjes weer op de grond. Na heftige maanden.

Met beide beentjes weer op de grond. Na heftige maanden.

Inmiddels is het november en wonen we in een heerlijk warm, comfortabel en vooral praktisch huis. Hoe dat bevalt?

Leren
Iets nieuws betekent meestal leren. Leren hoe iets werkt, leren hoe iets of iemand zich gedraagt en vooral, jezelf leren kennen in nieuwe omstandigheden! Zo leren we omgaan met de nieuwe (vloer)verwarming, andere geluiden, onverwacht bezoek dat écht uit belangstelling en een beetje uit nieuwsgierigheid ‘even langskomt’ en de rust die teruggekeerd is. We zijn nog iedere dag wel bezig. Kijk en lees maar.

En zo ziet de westkant eruit. Een heerlijke licht werkkamer gaat schuil achter de hoge ramen van de aanbouw.

De aanbouw gezien vanaf de Westkant. Mijn heerlijke licht werkkamer gaat schuil achter de hoge ramen van de aanbouw.

2017-11-23-huis-aanbouw-west-en-voor-2

En zo ziet het huis er gezien vanaf de voorkant (Noord) uit. Links bestaand, rechts de nieuwe aanbouw met mijn heerlijke lichte werkkamer achter de openslaande deuren van de aanbouw. Rechtsachter de bestaande blokhut die we een aantal jaren geleden al bouwden.

Inrichten
We zijn aan het inrichten. Dat betekent bestaande meubels een plek geven en kasten weer inruimen (heb ik nou echt zoveel minder ruimte doordat er één kast vervallen is – lees: uit elkaar gevallen – of heb ik iets teveel rommel?) Maar het betekent ook nieuwe meubels in elkaar zetten en dozen en kratten bij de kop pakken en bedenken óf het weer een plekje krijgt en zoja, waar? Of moet ik het maar bewaren (zoja, wáár?) of naar de kringloop 400 meter verderop brengen of toch maar op marktplaats zetten? (zo’n gedoe, kost zoveel tijd enzo) Of toch maar weggooien?

Ik ben al dolblij dat de oude tweezitsbank gisteren (jawel, via Marktplaats) naar Huizen verhuisd is (je verzint het niet ;)) en dat daar ene Saskia geweldig blij mee is. “Precies wat ik zocht!”. Nou, geweldig toch? Dag bank, bedankt voor alle uren dat ik héérlijk op je mocht zitten, liggen en hangen. Meestal overdwars, omdat de zijleuningen zo heerlijk hoog waren.

Oude bank, verhuisd naar Huizen. Je verzint het niet.

Oude bank, verhuisd naar Huizen. Je verzint het niet.

Nieuwe bank
Wij hebben inmiddels een nieuwe bank. Ik zeg vaak: “does gek” en doe gewoon wat ik zelf leuk of mooi vind. Ongeacht trends, mode of wat anderen denken, zeggen of iets ervan vinden. Dus kocht ik géén hoekbank (“dat is helemaal IN jôh, je hebt er álle ruimte voor, zou ik zeker doen” – dát). Nee, ik dacht na, meette alles op, tekende het met latjes uit op de vloer en vond dat een losse bank moest worden met een hooker erbij. Mét opslagruimte. Een hoekbank beperkt je mogelijkheden qua opstelling. Nu kan ik lekker schuiven en uitproberen hoe en waar de bank kan staan. Ik kocht de bank bij Leen Bakker, in een lekkere eigenwijze kleur: petrol! Met losse hoofdsteunen. En in een ‘programma’ waarin je allerlei losse dingen kunt aanschaffen.

Bank

Bank, kleur petrol

Petrol!

Zithoek

Vooralsnog wonen we zo in de zithoek. Kijken hoe het bevalt.

2017-11-25-bank-petrol-3-klein

De Ikea Lacktafel van 15 jaar oud geverfd in de kleur Early Dew van Flexa.

De kleur groen van het antieke kastje past er perfect bij. Of past het tafeltje bij de kast? Nou ja, eerst schilderde ik het kastje, toen de bank nog besteld moest worden. Na 8 weken kwam de bank en verfde ik de tafel.

Zithoekje

Voorlopig zijn we tevreden met onze zithoek en het rotan stoeltje (in de zithoek) zal te zijner tijd best vervangen worden door een lekker ruime 1.5 persoons stoel of iets longchair-achtigs. Dit hoekje met het kleed blijft er voorlopig in. Maar eerst even wonen en voelen wat past. We hebben alle tijd.

Keukenmachines
Heel blij ben ik ook met mijn lang gekoesterde wens: een Kitchenaid keukenmachine! Een prachtige kleur grijs, niet glanzend maar ruw, gemoffeld! De oude keukenmachine die nog heel jong was en een blender erbij had, heb ik bijna weggegeven (voor een heel klein prijsje) aan iemand die opzichzelf ging wonen en even niet zoveel te besteden had. Hij blij, ik ook!

Kitchenaid Artisan

Zóóó blij mee!

Maar nu had ik geen blender meer, en die kan ik niet missen, dus ook een nieuwe Magimix blender gekocht. Bij De Pepermolen in Nieuwegein waar ook de keukenmachine vandaag kwam. Iedere dag geniet ik nu van de vele mogelijkheden van de machines! En alles in (dag)aanbiedingen, dat dan weer wel! Scheelde toch alles bij elkaar 410 euro met de gangbare prijzen!

De nieuwe blender naast zijn broertje, de Magimix keukenmachine die hakt, raspt, mengt, sap maakt en nog zo wat.

De nieuwe blender! Naast zijn broertje, de Magimix keukenmachine die hakt, raspt, mengt, staafjes maakt, sap perst  en nog zo wat.

Koken en bakken is een feestje met het fornuis waarin twee ovens.

Koken en bakken is een feestje met het fornuis met twee ovens.

Bob de Bouwers
We doen heel veel zelf. Zo heb ik de Ikea keukentrollies in elkaar gezet en hebben we de kledingkast van Piet in elkaar gezet. En het stáát. Nog steeds!

2017-10-16-ikea-keukentrolly-werktafels-6

Een Ikea tafeltje van 12 € dat zó handig i in de werk en woonkamer. Het hoeft niet allemaal groots en duur te zijn. Integendeel zelfs. Geef mij die mix van goed, praktisch, duurzaam, nieuw, tweedehands en zelf opgeknapt. Van oud en nieuw. Dát maakt me blij.

2017-10-16-ikea-keukentrolly-werktafels-5

2017-10-16-ikea-keukentrolly-werktafels-8
2017-10-16-ikea-keukentrolly-werktafels-7

De RVS keukentrollie die inmiddels náást de trollie met bamboowerkblad staat gereden.

Kast bouwen

Kledingkast bouwen in de slaapkamer van #broerboer.

Trap
Rondom hebben we inmiddels een grintpad aangelegd. Ik noem het grit, maar het is een soort graniet. Natuurlijk een tint grijs, met witte slijtrandjes. Wist je dat er heel heel veel soorten grint en kleuren zijn? Wij wel nu! We moeten een behoorlijk hoogteverschil overbruggen maar voorlopig kunnen we rondom lopen. En ramen zemen.. Nog meer ramen als voorheen, maar ik neem het graag voor lief. Net als het gewone extra ‘huishoudelijke werk’ dat ik heb in de aanbouw.

De tuin komt verder in het voorjaar wel. Om binnen te komen in mijn werkkamer, heb ik een heel statige trap gekregen! Er ligt nu ook grit naast en voor en toen het nog lekker weer was heb ik heerlijk in het zonnetje op de trap gezeten, een paar weken terug.

De mannen en #broerboer hadden een hele til aan de betonnen ’traptreden’! Bedankt mannen!

2017-11-09-zand-ophogen-aanbouw-trap-4-klein

Delen
Tot zover even. Ik hoop dat je een beetje een indruk hebt gekregen van hoe het nu uiteindelijk geworden is na maanden slopen en weer opbouwen. Natuurlijk heb ik meer foto’s, duidelijker, met nog meer erop, maar bloggen is altijd een afweging van wat je wilt laten zien en voor je wilt houden. Tijdens het schrijven houd ik in mijn achterhoofd: “de hele wereld kijkt en leest mee”. Délen is het toverwoord tegenwoordig geloof ik. Maar er zijn grenzen. En die bepaal ik en alleen ik zelf.  Als je meer wilt weten, mag je altijd vragen. Bellen, mailen, via Twitter of via Instagram.  Laat hieronder maar een berichtje achter of kijk op mijn accounts. Meer mensen hebben dat al gedaan en ik weet inmiddels dat  de keuken elders ook geplaatst gaat worden! Andere indeling, maar zelfde fronten, lampjes én fornuis! Hoe leuk is dat!

2 Reacties op “Nieuw wonen”

  1. Hendrika reageerde op 02 dec 2017 om 20:58 #

    Je bent zelf baas over de inrichting van je huis 🙂 Het grote genieten kan beginnen. Ik vind het een mooi eindresultaat! Het past en kleurt allemaal goed bij elkaar. Broerboer ook tevreden?

  2. Florina reageerde op 03 dec 2017 om 09:05 #

    Dank je wel Hendrika. Gelijk heb je: baas over je eigen huis. En ja, #broerboer is heel tevreden. Het lijkt misschien alsof ik ‘alles regel en beslis’. Maar dat is niet zo. Wel weten we van elkaar wel welke richting iets op moet/kan/zou kunnen. Ik ga op stap voor grote dingen, stel wat voor, en beslissen samen. Maar ook een kwestie van vertrouwen. Bovenal is hij blij – daar ging het tenslotte om – met de slaapkamer, badkamer en tussenliggende kantoorruimte voor het bedrijf. Maar ook met alles eromheen (lees: de hele benedenverdieping!)

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter