Bloggen – wel-niet-wel-niet-wel

Voorheen, toen we nog niet verbouwden, niet stopten met de melkveehouderij en ik op 1-1-2017 nog niet gestopt was met mijn zelfstandig onderwijswerk, schreef ik veel vaker. Over het dagelijks boerderijleven, over onderwijs en andere dingen en beelden die me boeiden. Ik vond het hartstikke leuk en helemaal niet ingewikkeld. Toch lijkt het de afgelopen maanden toch best wel lastig te zijn. Hoe zou het komen?

Nieuwjaarswens 2017 prikkeldraad met rijp

Begin dit jaar wenste ik jullie en mezelf toe dat het nieuwe jaar niet te ingewikkeld mocht zijn. En eigenlijk was het dat voor mij ook niet, het was gewoon helder:  door ‘alles’ wat er op ons pad kwam, op ons erf kwam, is het ‘gewoon’ op de achtergrond geraakt. Omdat er zoveel dingen waren die ‘gewoon’ prioriteit hadden.

Open
Maar heel belangrijk voor mij dat ik voor bloggen letterlijk en figuurlijk open moet staan. Daarnaast: ik moet er de tijd en ruimte voor hebben (met name ook in mijn hoofd). Dán kan ik vlot schrijven, fotograferen en een blogbericht hier plaatsen. Maar bovenal: het mag geen ‘moeten’ worden. Want.. “van wie moet dat dan?” probeer ik me voor te houden. Bloggen moet (voor mij) iets zijn van ‘het moet er zomaar uitrollen, al die zinnen en beelden’. Dán is het goed. En dat voelde de afgelopen maanden slechts zo met vlagen. Natuurlijk waren er de foto’s van de bouw, maar ik verwees naar het album op Flickr en plaatste af en toe een update in woorden. Alhoewel de beelden ook wel voor zich spraken denk ik …

Melden
Punt is alleen of ik het hier iedere keer moet melden dat ik schrijf. Soms doe ik dat via mijn Twitteraccount of via Instagram. Maar ik vind dat zo.. eh.. kijk mij nou schrijven. Dus ik doe dat zeer beperkt. Stél dat je op de hoogte gehouden wilt worden, dan kan ik je twee tips geven: als je een RSS reader gebruikt, kun je de site erin zetten. Je kunt je ook abonneren op de e-mailmelding (staat rechts op de site). Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik hier iets nieuws geschreven heb. Als je wilt hoor.

Ik schrijf gewoon als ik er open voor sta, op mijn tijd, op mijn moment.
En jij leest het als je daar open voor staat, op jouw tijd, op jouw moment. Of gewoon niet.
En jij schrijft hieronder een reactie als je daar open voor staat, op jouw tijd, op jouw moment. Of gewoon niet.

Wie weet tot ziens!
(Ik kom terug hoor, maar jij misschien niet.)

3 Reacties »

Florina op 12 december 2017 in boerderij, bouw 2017, fotograferen, persoonlijk

3 Reacties op “Bloggen – wel-niet-wel-niet-wel”

  1. Hendrika reageerde op 09 jan 2018 om 10:30 #

    Zo herkenbaar… . Bloggen is bijzaak, dat doe je al naar gelang je tijd en energie hebt. Belangrijker zaken gaan voor. Je staat in m’n reader 🙂 en blogs lezen en er eventueel op reageren doe ik als ik tijd en energie heb. Niks moet, alles mag 😉

  2. Florina reageerde op 09 jan 2018 om 10:56 #

    Dank je wel voor je reactie. Dat je daar tijd en energie voor had. Jij voelt het aan, uit ervaring. Goed te weten -ik wist het eigenlijk wel- dat ik niet de enige ben die hiermee ‘worstelt’. Iets met ‘gedeelde smart’haha. Ik heb overigens nog wat schrijffouten uit de tekst gehaald. Niet perfect genoeg geweest denk ik. Oef.

  3. Edufloor blogt » Niet omdat het moet reageerde op 05 aug 2018 om 13:54 #

    […] omdat het kan. Jawel, ik schreef het hier: “Heel belangrijk voor mij is dat ik voor bloggen letterlijk en figuurlijk open moet […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter