Dagkalender

Al zolang het tijdschrift Flow bestaat, heb ik een abonnement. Ook op de Specials. Met veel boeiends en inspirerende artikelen om te lezen en prachtige (paginagrote) beelden om naar te kijken. Bij iedere uitgave zitten extra’s in de vorm van posters groot of klein, kaartjes en kaarten, boekjes en notitieboeken, schriftjes, kleine notitieboekjes en van die hebbedingetjes etc. waar ik zo gek op ben. Een jaarlijks terugkerend ‘extra’ wil ik hier met name noemen en laten zien.

Moet alles wat kan?
De makers noemen Flow ‘een tijdschrift zonder haast’. En dat is het, in een (digitale) wereld van druk-druk-druk, alles ‘moeten ‘meemaken, alles ‘willen’lezen wat media ons voorschotelen, alles ”beleven’ en heel veel ballen in de lucht houden. Flow gaat juist over onthaasting, tevreden zijn met minder, je afvragen waarom iets ‘moet’ – vooral van jezelf- en oog hebben voor anderen, voor kleine dingen die zoveel waardering, tevredenheid en rust geven. Niet altijd je hoofd aan het werk willen hebben, maar ook met je handen bezig zijn. Dingen creëren, tekenen en schrijven, zónder perfectie! Dit alles zal de reden zijn waarom ik zo blij ben met iedere uitgave. Want steeds meer ben ik ervan overtuigd dat niet alles moet wat kan.

Want steeds meer ben ik ervan overtuigd dat niet alles moet wat kan.

Ieder jaar mijn favoriete Flow Special: het Book for Paperlovers! Geen tekst, alleen maar ‘frutsels’, posters, kaartjes, postkaarten, papiertjes, stickers, slingers etc. Genieten met een grote G!

Kalender
Ieder jaar zo rond november verschijnt een Flow-uitgave met daarin een mini-kalender. Ingevoegd op stevig kartonachtig papier op A4-formaat, met scheurlijntjes per pagina omdat er 20 dagen per pagina op afgedrukt staan die jij zelf mag afscheuren.

Op zich al een ‘zen-momentje’ noem ik dat maar: scheuren, op volgorde leggen en door de voorgeperforeerde gaatjes een ring, lintje touwtje of iets dergelijks halen.

Instagram
Iedere dag word ik zo weer verrast met een quote, wijsheid, weetje, tip of anderszins moois. Niet altijd even interessant en inspirerend, maar wel leuk! En de aansprekendste kalendervelletjes fotografeer ik en plaats ik op mijn Instagramaccount.

Veelzeggende beelden
Ik heb er voor deze blogpost zomaar wat verzameld die me op de desbetreffende dagen raakten en daarom op Instagram plaatste. Geniet ervan, denk er misschien even over na of doe gewoon niks. Alles mag, niks moet.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten glimlachen.

PS: Ook zonder abonnement kun je dagelijks wel iets moois vinden op de website van Flow.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter