Over

Mijn naam is Florina Blokland, zelfstandig educatief auteur en redacteur. Als zelfstandige met mijn bedrijf EduFloor werk ik in opdracht van uitgevers mee aan het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal en lesmethodes. Je kunt me vragen om (mee) te werken aan:

– het ontwikkelen van digitale content
– het arrangeren van content voor elo’s
– het schrijven van leerstof, vaardigheden en opdrachten
– het ontwikkelen van digitale toetsen met Wintoets
– het ontwikkelen van toetsen, folio en digitaal
– het schrijven van handleidingen en instructies
– het redigeren, corrigeren of herzien van bestaande lesstof
– het redigeren van leerlijnen, leerdoelen, of toetsen

Ik ontwikkel digitale toetsen met WinToets voor het vakgebied Mens en Natuur en  zet foliotoetsen (papier) om naar digitale Wintoetsen voor alle overige vakken in het voortgezet onderwijs. Op LinkedIn kun je lezen waarmee ik nu bezig ben en of ik wellicht wat voor je kan betekenen. Neem in dat geval gewoon contact met me op.

Tot voor kort was ik communitymanager van de community verzorging op Kennisnet en heb een eigen leslokaal Mens Natuur en Maatschappij  voor docenten en leerlingen. Tot voor kort werkte ik bij EDG Media als redactielid van het onderwijsvakblad COS.

Dit werk doe ik voornamelijk thuis, op een melkveehouderij met koeien, kleinvee en soms schapen van derden. Deze weblog is dan ook een mix van alles wat me boeit : onderwijs, ict-gebruik, e-learning en het leven in de polder. Beelden van dit alles vind je op Flickr.

Tussen de regels door lees je dat ik daarbij ook nog werk aan “beter worden”. Dit heeft te maken met een fietsongeluk dat ik heb gehad op 27 februari 2010. Omdat herstel van hersenletsel lang zal duren, lees je tussen de regels door hoe dit verloopt en welke invloed dit heeft op mijn functioneren.

2 Reacties »

Florina op 12 oktober 2009

2 Reacties op “Over”

 1. Karin Visser (Burmania Boerderij) reageerde op 10 Dec 2011 om 20:11 #

  Hallo Florina,

  Leuk dat je ons volgt op Twitter! En vandaag ook al meteen respons… ja, inderdaad een onnozele uitspraak van Gaus, gebaseerd op puur emotie, zonder daadwerkelijke argumenten.

  Ik ben nog maar beginnende Twitter-boerin, maar ik hoop op veel twitter-inspiratie tussen ons.

  Groeten, Karin Visser

  PS Leuke baan heb je!

 2. Florina reageerde op 13 Dec 2011 om 22:31 #

  Dag Karin,
  Ik had je al mail gestuurd, maar wil hier ook nog reageren. Bedankt voor je spontane reactie en die twitter-inspiratie: dat komt vast goed!
  Groetjes, Florina.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter