grote overwinning

Als je altijd ‘gewoon’ kunt werken, als alles ‘gewoon’ lukt, als alles ‘gewoon’ gaat en je leven eigenlijk ‘gewoon’ gaat zoals het gaat, dan kun je je moeilijk voorstellen dat een leerlingen-werkblad maken zoiets bijzonders is. Dat het voelt als een grote overwinning, als wéér een stap verder in mijn herstel. Tóch voel ik het zo: mijn hoofd is na het ongeluk nu weer zover hersteld, dat ik de afgelopen week iedere morgen heel geconcentreerd en gericht op dat ene ding, dat werkblad, aan het WERK was. Met als resultaat dit werkblad [pdf]: een opdracht bij een Teleblikfilm over ehbo bij botbreuken (je hebt wel een gratis Teleblik-schoolaccount nodig om de film te kunnen bekijken).

Werkblad ehbo-botbreuken bij Teleblik - pag 1 van 4

Werkblad ehbo-botbreuken bij Teleblik

Focus Focus Focus

Er mocht géén telefoontje tussendoor komen, géén geroep klinken ergens buiten mijn werkkamer van: “Florien, kun je even helpen”  en géén blieb-blieb klinken van nieuwe e-mail of twitterberichten. Want dán ging het mis en was ik de draad zomaar kwijt. Het duurt namelijk even voor ik ergens van ‘afgeschakeld’ ben wanneer ik me helemaal focus op één ding. Dus in dit geval vóórdat ik afgeschakeld was van mijn werkblad, de boel goed opgeslagen had voor het geval dat, en vervolgens in de smiezen had wat er nog meer dan om me heen gaande was. Maar goed, na veel denkwerk vooraf wat betreft structuur, na het zoeken en knippen van Teleblikfragmenten, met hulp van een goede spelling-en grammaticacontrole van de tekstverwerker, en na afronding controle door ander stel ogen, is het gelukt: een werkblad dat als leermateriaal gebruikt kan worden door vmbo (lwoo) leerlingen in klas 1 en 2. Ik deel het werkblad in de community verzorging via de leermiddelendatabase en daarmee via Wikiwijs.

Feedback
Als je wilt kun je het werkblad dus ook downloaden uit mijn Dropbox. Geef gerust feedback via het commentaar op dit blogpostje. Ik kan er alleen maar van leren, op weg naar de volgende overwinning!

Geen Reacties »

Florina op 2 oktober 2010 in onderwijs

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter