Raggen!

Foto 269 - 2012-09-25 by edufloortje
Foto 269 – 2012-09-25, a photo by edufloortje on Flickr.

Raggen!

Waarom deze rare foto? Kortom: Watskeburt?

Op de fiets, wind mee, met een net gekochte ragebol in m’n handen, fiets ik een tunneltje in. Middenin het tunneltje staat een puber. Ik weet het is een brugklasser, want ik ken hem. Hij staat triomfantelijk te roken, onder het oog van nog 4 van die halfwas mannetjes die hem bijna verafgodend zien doen wat hij doet. Je ziet deze puisterige, zich uitdagend gedragende knul denken: “Zou ze doorfietsen of stoppen, want ze kan er niet langs, het is hier te smal”.

Dan heeft hij aan mij een verkeerde: ik fiets dóór, maar niet nadat ik met de ragebol vooruit, hem in z’n buik heb ‘geragd’. Natuurlijk, niet onverwacht: ik kreeg van alles naar mijn hoofd. In woorden bedoel ik. Maar dat krijg je ook al doe je niks, en kom je groepen scholieren alleen maar tegen. En als docent ben ik ook wel wat gewend. Dus geen zorgen!

Toen ik een stuk verderop de afslag nam, en weer parallel aan het fietspad ging fietsen, zag ik hem links van me weer fietsen. Hij leeft nog. En ik verstond verder niet wat hij riep. Daarvoor waaide het te hard.
Gelukkig.

Geen Reacties »

Florina op 25 september 2012 in dagfoto, fietsen, onderwijs, persoonlijk

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter