benen die dragen

Foto-297-2012-10-23 by edufloortje
Foto-297-2012-10-23, a photo by edufloortje on Flickr.

Twee paar benen in de wachtruimte van een cardioloog.
Het rechtse paar benen draagt een lijf dat precies twee maanden na een dubbele hartoperatie weer heel goed functioneert. Ze zijn van mijn vader van bijna 80. “Het komt goed”, zei hij toen hij uit narcose kwam op 23 augustus. En het kwam goed. Het linkse paar benen is 32 jaar jonger en is van mij. Het draagt een lijf dat best wel moe is. Maar het is het absoluut waard! Vader functioneert, de boerderij draaien #broerboer en ik door, de bouw is bijna klaar en mijn hulp aan ouders kan minderen. Dus die benen redden het wel.

wat wil een mens nog meer?
Twee paar benen in de wachtkamer van de cardioloog. Om kort daarna te horen: “Over vier maanden zie ik u graag terug meneer Blokland! En revalidatie is niet nodig. U revalideert prima tijdens uw dagelijkse activiteiten op de boerderij, in de tuin, op de fiets en bij uw dagelijkse wandeling.”

Wat wil een mens nog meer?
Niks.

4 Reacties »

Florina op 24 oktober 2012 in dagfoto, persoonlijk, vader, ziekenhuis

4 Reacties op “benen die dragen”

 1. Käthe Boshuis reageerde op 04 nov 2012 om 15:27 #

  Goedemiddag,
  Dank je wel dat je altijd zo trouw aan ons denkt! afijn om te lezen dat je vader het zo goed maakt en inderdaad kan je het nu iets ristiger aan doen.
  Ik wens je een blijde tijd toe.
  Hartelijke groeten vanuit Terneuzen,
  Käthe Boshuis

 2. Florina reageerde op 04 nov 2012 om 22:03 #

  Dag Käthe
  Dank voor je leuke reactie! Inderdaad, iets rustiger is het wel geworden nu. Maar zoals zo vaak komt dán een soort terugslag: tijdens drukte ga je gewoon dóór. Maar als het dan rustiger wordt, voelt je’t pas…
  Maar het komt vast goed, ook met mij 😉
  Groetjes, Florina.

 3. Melourat reageerde op 04 dec 2012 om 06:10 #

  Mark bedankt voor je reicate. Ik heb de blog van Eisen ook gelezen, erg goed dat hij daarin dieper op de paper ingaat. Ik begrijp je reicate van too little too late niet helemaal. Ten eerste, het uitstellen van een publicatie hoeft niet te betekenen dat een publicatie niets meer waard is (vraag Darwin maar). Wat je tweede punt betreft; het artikel is gereviewed waarbij de data analyse en de gebruikte data blijkbaar voldoende was voor publicatie. Dat er misschien andere conclusies getrokken kunnen worden als er nieuwere data en data analyse methodes worden gebruikt doet niet af aan de bevindingen in dit artikel. Dat er meer bizars gevonden gaat worden ben ik helemaal met je eens maar ben vooral ook zo benieuwd naar de verpakking!

 4. Florina reageerde op 04 dec 2012 om 17:07 #

  Dag Melourat,
  Ik vermoed dat je reactie op een andere plaats thuishoort?
  Florina.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter