Aangepaste eerste snede

Niet een eerste snede waarbij zo’n 15 ha in één keer in de kuil gaat. Dat is de jaarlijkse gewoonte. Maar 4 ha in het plastic, in rollen.


2013-05-28 grasbalen  eerste snede by edufloortje

2013-05-28 grasbalen eerste snede, a photo by edufloortje on Flickr.

Op maandagmorgen verbeterde het weer onverwacht na een lange koude en natte periode. Maar het zou van korte duur zijn, zoveel was wel duidelijk. Dus besloten we toch te gaan maaien. Net zoals veel boeren in Nederland. Zoveel, dat Nieuwe Oogst er een artikel aan weidde waarin wij ter sprake kwamen, mét foto. Dankzij twitter waar ik meldde dat we aan de slag waren gegaan. De buurman bood zich spontaan aan om het gras een keer te schudden. En jawel, ook vader wilde weer een keer schudden. Hij voelt zich immers prima na de ingreep vorige week.Dinsdagmiddag om 16 uur kwam de loonwerker en verpakte het gras in plastic balen. Ze liggen nu met zijn vijfenveertigen te wachten op de herfst. Tot de koeien dit kwalitatief goede en lekkere -dan geconserveerde- gras gaan eten.

Op Flickr kun je foto’s bekijken van deze twee dagen.

[update]
2013-06-01 Maaien Habo (5)
Op zaterdag 1 juni ging de eerste snede er echt af! Kijk maar.
En ook op Flickr vind je de foto’s van deze dag terug in de set Voederwinning 2013.

1 Reactie »

Florina op 29 mei 2013 in boerderij, persoonlijk, platteland

1 Reactie op “Aangepaste eerste snede”

  1. Hendrika reageerde op 29 mei 2013 om 20:06 #

    Het waren weer hectische dagen, ik ben blij dat alles onder plastic zit. Er zit sinds vannacht alweer 17 mm in de regenmeter… .

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter