Mais

mais, mais2014
Begin dit jaar kocht ik een aantal hectares grond van de buurman die gestopt is met zijn melkveehouderijbedrijf. Want zeg nou zelf, wat brengt je spaargeld nu op bij de bank? Je moet er bijna voor betalen. Dus mijn broerboer en ik, samen in een VOF, wisten het wel: je kunt beter grond kopen. Speciaal dit perceel wilden we graag, omdat het in onze ogen erg geschikt is voor de teelt van mais. De structuur van de bodem, de ligging, de afwatering: we konden het aanbod van de buurman niet voorbij laten gaan.

Op 7 mei 2014 ging het maiszaad de grond in en op 28 september oogstte de loonwerker de mais. Daartussenin was het een zeer gunstige periode voor de mais: op zijn tijd vocht en warmte. Iedere week maakte ik foto’s van de groeivoortgang. Dit deed ik voorgaande jaren ook, maar dan van mais dat door een collega boer werd geteeld op weiland dat hij van ons huurde.

Hieronder zie je het resultaat in beeld van onze eerste echte eigen geteelde mais. En mocht je het fotoalbum foto voor foto willen bekijken, je vindt het hier.


Created with flickr slideshow.

Geen Reacties »

Florina op 28 september 2014 in boerderij, persoonlijk, platteland

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter