Boom in de storm

boom
Pfeww! Dat was me het dagje wel. Een heuse zomerstorm raasde over Nederland.

Hier en daar windkracht 9, hier ‘slechts’ 7. Hier in de polder was die windkracht 7 genoeg om zo links en rechts rondom de boerderij wat schade aan te richten in het groen. Geen schade aan gebouwen gelukkig. De mais had het zwaar, is hier en daar geknakt, de windmeter draaide overuren en diverse planten moesten buigen voor de storm.

storm collage

Toeval bestaat niet?
Maar dat ‘onze boom’ (linksboven) die gepoot is toen wij met onze ouders naar de polder verhuisden 45 jaar geleden, juist nu omwaait in het jaar dat wij helaas moesten stoppen met onze melkveehouderij..

Het doet een beetje pijn. Deze boom die ik veelvuldig fotografeerde. Ok, even slikken en weer verder. Het is maar een boom, maar voor ons van waarde. En niet onbelangrijk: ook een boom voor het vee om onder te schuilen. Bij zon en en bij regen. Daarom:  toeval? Ons vee hoeft er immers niet meer onder te schuilen, dat doet het elders, onder bomen bij hun nieuwe ‘huizen’.

Nieuw leven
Maar we hebben al een nieuwe kastanjeboom klaarstaan! Dit boompje is nu 11/2 jaar oud. In de dagen rondom de dag dat we écht afscheid namen van onze melkkoeien, zagen we toevallig dat een kastanje van de oude, mooie boom was uitgelopen en onder de oude boom krampachtig probeerde te groeien, in de schaduw van zijn moeder. Dat kleine krachtige boompje hebben we veiliggesteld, omdat we wisten dat de boom oud was en een slechte stam had. Dus het boompje  hebben we in een emmer gepoot en tot aan vandaag goed verzorgd.

kastanjeboom jong

Die gaan we zeer binnenkort op dezelfde plaats terugzetten. Maar eerst de oude boom opruimen..

kastanjeboom omgewaaid

2 Reacties op “Boom in de storm”

  1. Edufloor blogt » In beeld reageerde op 10 aug 2015 om 09:35 #

    […] ook nog goed om te melden de gevelde boom is opgeruimd. En het is kaal, héél […]

  2. Edufloor blogt » beelden zeggen meer reageerde op 10 aug 2015 om 09:41 #

    […] ook nog goed om te melden de gevelde boom is opgeruimd. En het is kaal, héél […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter