Groeten uit Goudriaan

Mag het nog een keer, na het eerdere beeldverslag een tweede beeldverslag? Ik doe het. Omdat het vakantietijd is. En er nog steeds die onrust is. Maar er gebeuren best vermeldenswaardige dingen hoor.

 

kaart retro

lekker knutselen in Photoshop

Fietsen
Het hoort erbij. Iedere dag. Bovendien is er op het erf een fiets bijgekomen: #broerboer heeft een tweedehands mountainbike (mtb) gekocht. In Oud-Alblas, van een schaatster die tegen de Nederlandse top aanschurkt en afgelopen jaren meedeed aan het NK (Nationaal Kampioenschap). Dus eigenlijk gewoon een goede fiets. Neemt niet weg dat #broerboer afgelopen week de fiets toch behoorlijk onder handen heeft genomen. En via allerlei YouTube-filmpjes zelf de schijfremmen vervangen heeft, een nieuwe stuurpen en lagers heeft vervangen.
En natuurlijk heb ik de mtb uitgeprobeerd. En ik kan zeggen: hij fietst goed! Je kunt me zelfs ‘live’ zien fietsen 🙂

  Maar ook stilstaande beelden kunnen beweging weergeven: de benen moet het doen!

fietsen collage

Tijdens het fietsen kijk ik heerlijk om me heen. Omdat het polderleven nu eenmaal hartstikke mooi is. Als ik zin heb maak ik foto’s en afgelopen week ook een filmpje: ik kon de verleiding niet weerstaan: de kalveren van een biodynamische boer in Noordeloos waren nét in de wei en nog wat onrustig. Dus even voor jullie, hoe dat klinkt en eruit ziet:

(Bio) Dynamische pubers 🙂 #polder #fietsen Een video die is geplaatst door Florina Blokland (@florina) op

Feestweek
Daarnaast is afgelopen vrijdag 14 augustus de Goudriaanse feestweek van start gegaan.

feestweek

De week heeft als thema ‘Goudriaan gaat de wereld over’ en heeft een Programma [pdf] met voor ieder wat wils. Zondag maakte ik een paar foto’s maar als je meer wilt zien: de Oranjevereniging Goudriaan plaatst deze week ongetwijfeld foto’s op haar site.

Knutseldefrutsel
En omdat knutselen zo fijn is voor mijn hoofd en in tijden van vreugde en verdriet je mensen soms kunt blijmaken met een kaartje, heb ik diverse enveloppen en een pakketje verstuurd. Fijn om te doen, ik hoop ook fijn om te krijgen.

knutselen post collage

Oogsten
Tenslotte: het oogsten van eigen groenten afgelopen week is ook een feestje geweest.

groenten

Andijvie, courgette en wortels. Het werd uiteindelijk een stamppotje met rauwe andijvie, geschaafde wortel, blokjes courgette, komijnekaas, appel, Provençaalse kruiden, basilicum, en wat peper. Zó lekker 🙂

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter