Winterkoeien

Koeien. Ik kan ermee bezig blijven. Niet letterlijk wat betreft het wérken ermee in de stal. Of eigenlijk toch weer wel, want het jongvee zie ik ook maar als een stelletje kleine koeien. Maar als ik koeien zie en het zijn fotomodellen, dan móet ik mijn camera pakken. Dat deed ik op de koude zaterdagmorgen dus ook weer. Collage winter koeien

Vanmorgen, zaterdag 12 november had het drie graden gevroren. Al eerder hebben we koude nachten gehad van één of twee graden vorst. Nu was het nog wat kouder en het was goed te zien in de polder. Ik fietste door de polder Slingerland en zag daar dit jongvee (waarschijnlijk drachtige vaarzen). Het viel niet mee om laag bij de koude grond met ijzig gras met de iPhone deze dames vast te leggen. Maar uiteindelijk had ik toch wat ‘aardige’ beelden. Vind ik dan.

winterkoeien

Het was koud op de fiets.

Winterkoeien

De aandacht van alle vier tegelijk, dát lukte niet.

 

Het was een mooie zonsopkomst

Het was een mooie zonsopkomst

Instagram
Op mijn Instagramaccount gaf het veel reacties. Leuk om te zien dat je mensen kunt laten meegenieten.

Goodmorning! #winter #cows #happysaturday #holland #goodmorning #koeien

Een foto die is geplaatst door Florina Blokland (@florina) op

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Reacties op “Winterkoeien”

 1. Hendrika reageerde op 22 nov 2016 om 15:32 #

  Ik ben even je blogs aan het bijlezen. Heerlijk zo’n winters polderlandschap. #genietopafstandevenmee

 2. Florina reageerde op 22 nov 2016 om 17:16 #

  Dag Hendrika,
  Wat leuk dat je reageert nu ik weer wat activer ben geworden hier. Ik vind het zo leuk dat je ‘mee’leest. Op mijn beurt ben ik benieuwd naar jouw ongetwijfeld prachtige beelden die je gaat maken in en van jouw agrarische omgeving. Mooi dat we elkaar zo over en weer kunnen inspireren en van elkaar kunnen genieten!

 3. Florina reageerde op 22 nov 2016 om 17:19 #

  Dank je! Er valt nog niet veel ‘bij’ te lezen, ik ben maar weer net begonnen. Maar je zei het mooi: #durven #doen ..
  Houd me maar scherp en tegelijkertijd blijven we elkaar inspireren, motiveren, bewonderen en verwonderen.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter