Fotograferen

Waarom doe je dingen die je graag doet pas op het moment dat je er tijd voor dénkt te hebben? Dat vraag ik me altijd af nádat ik weer’s dacht tijd te hebben voor een leuk ding. En dat was gisteren: fotograferen met mijn spiegelreflex!

macro foto plant

Het was zondag een strálende maar koude dag. Maar de zon zorgde behalve voor een weldadige warmte, ook voor veel licht binnen en buiten. En dat nodigde mij uit om mijn Canon 6oD op te zoeken, de batterij vol te laden en aan de slag te gaan. Het was zóveel te lang geleden dat ik de handleiding er even bijpakte om te kijken hoe het ook al weer zat met bepaalde instellingen!

iPhone versus spiegelreflex
Ik maak bijna dagelijks wel foto’s, maar ik doe dat met mijn iPhone. Die heb ik bijna altijd wel bij me in mijn kontzak of hij ligt ‘voor het grijpen’ ergens in huis of werkkamer. Deze iPhone SE heeft een goede camera die voldoet voor huis-tuin-keuken en fietsfoto’s. Ik zet ze regelmatig op Instagram of Twitter en daarvoor voldoen ze prima. Maar voor eens echt weer ‘spelen met instellingen’, goede kwaliteit foto’s waarover ik rustig kan nadenken en voor macrofoto’s, pak ik gráág de spiegelreflex. Met een macrolens, een goede telelens en een mooie groothoeklens kun je namelijk zulke mooie dingen doen! Dus gisteren deed ik dat en ik laat je gewoon zien hoe het soms wél en soms niet helemaal perfect uitpakte. Maar dat hoeft niet. Ik heb ervan genoten, en daar gaat het om!

vetplant macro

Macro-opname van een vetplantblaadje in de zon.

2018-01-07-canon-macro-sinaasappel-en-planten-6

Macro-opname van een vetplant in de zon.

Een sinaaspeel van dichtbij naar nóg dichterbij - macro

Macro-opname van een sinaasappel van dichtbij naar nóg dichterbij.

tafel met planten en dinkytoys

Mijn rotantafeltje van ‘vroeger’ met daarop wat van mijn speelgoed van vroeger! Dit zijn maar drie exemplaren van een doos vol dinkytoys waar we heel zuinig op zijn!

rotantafeltje met dinkytoys

trekker-dinkytoy-Een MF-je (Massey Ferguson)

Een MF-je (Massey Ferguson). Niet ‘ons’ merk, maar in Dinkytoy-uitvoering mag dat, hahaha.

trekker-dinkytoy-Een MF-je (Massey Ferguson)

Nogmaals (hetzelfde) MF-je (Massey Ferguson), met een betere belichting maar een drukkere achtergrond.

 

werkkamer-uitzicht

Het was een stralende dag. Dit is dan het uitzicht in mijn werkkamer die rondom grote deuren en draaikiepdeur-ramen heeft. De zon schijnt op diverse momenten van de dag naar binnen. Van vroeg in de morgen tot laat in de avond, van ZuidOost naar NoordWest.

Ja, ik moet het eens vaker doen, fotograferen. Kijken, zien, klikken…
En vooral: genieten.

2 Reacties op “Fotograferen”

  1. Hendrika reageerde op 09 jan 2018 om 10:21 #

    Voor alles is een tijd 🙂 Wat prachtig die dinky toys ♥ Voor overzichtsfoto’s is een smartphone meestal – niet altijd 🙁 – voldoende, maar voor echte kwaliteit heb je toch een ‘echte’ camera nodig – is ook mijn ervaring.

  2. Florina reageerde op 09 jan 2018 om 10:58 #

    Inderdaad, voor alles is een tijd, ook voor bloggen, ook voor reageren op reacties! En ja die dinky toys… Geweldig hè! Ik ga nog meer overzichtsfoto’s maken vandaag, de lenzen staan klaar! Ik heb gewoon weer even de ruimte (in mijn hoofd ook) om met de spiegelreflex aan de gang te gaan.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter