Nog meer Canon

Ik heb de smaak te pakken. Gisteravond lang gelezen in de handleiding van de Canon spiegelreflex met de camera in mijn handen. Zodat ik meteen de instellingen kan maken. En dat keer op keer zodat er een beetje routine in komt. Hoop ik. Vandaag wat foto’s gemaakt.

cam\mera-objectief EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

 

Bloemen

Op mijn bureau staat een mooi wit cyclaampje. In deze donkere dagen moet je zelf de lichtpuntjes vinden nietwaar?

2018-01-09-begonia-plantje-canon-macro-vierkant-1

2018-01-09-begonia-plantje-canon-macro-vierkant-2

2018-01-09-begonia-plantje-canon-macro-vierkant-3

Tuinvogels

Vanuit mijn werkkamer en ook vanuit de woonkamer zien we dagelijks de diverse soorten vogels het gestrooide voer oppeuzelen. Ik geniet er zó van. Ik maakte foto’s met de 100 mm lens dóór het glas van de openslaande deuren heen, aan de Noordkant van de aanbouw (mijn werkkamer). Het glas veroorzaakt natuurlijk wat waas over de foto’s maar ik mag niet mopperen. En ik moet zeggen: de ramen heb ik goed gezeemd een paar dagen terug, hahaha. Of mag ik dat niet zeggen? Het was namelijk een hele klus! Want aanbouwen is één, nog meer ramen erbij om te zemen is twee!

2018-01-09-tuinvogels-collage-1600px

De tuinvogels zijn er iedere dag. Op het terras aan de westkant van het huis zien we ze dagelijks wanneer we in de woonkamer aan de (eet)tafel zitten. Dáárom alleen al blijf ik ze een klein beetje voeren, het hele jaar door!

2018-01-08-zonsondergang-collage-instagram

Een prachtige zonsondergang op 8 januari. De kleuren heeft de camera weergegeven zoals ze écht waren. Fijn is dat.

En voor de nodige wat fellere kleur vandaag nog wat foto’s op mijn bureau genomen:

krijtjes

Kleurrijke krijtjes goed scherp krijgen. Ik moet nog veel leren.

stiften

Mijn Tombow brushpennen. Je kunt er prachtig mee handletteren, maar ook mee kleuren. En je kunt ze fotograferen. Er zit echter teveel ruis in de foto. Te weinig licht, wat hogere ISO waarde, iets overbelichten maar toch…

Tot zover. Wie weet tot een volgend fotoblog!

1 Reactie op “Nog meer Canon”

  1. Hendrika reageerde op 11 jan 2018 om 10:05 #

    Ha, je bent lekker bezig 🙂

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter