Haken en breien

wol breisel

Behalve freubelen met papier waarover ik schreef in de drie blogberichten hiervoor (Freubelen deel 1, deel 2 en deel 3) ben ik ook graag bezig met wol, katoen en acryl: handwerken!

Breicafé
‘Vroeger’ breide, haakte en borduurde ik heel veel. Aangestoken en altijd geholpen door mijn moeder die het ook zo graag deed. In de loop van de tijd schoot het erbij in.  Het is sinds vorige jaar weer helemaal ‘in de mode’ en hip om je naalden weer erbij te pakken dus ik kon het eigenlijk niet laten. Toen er hier in het dorp een Breicafé kwam, heb ik het weer opgepakt. Niet dat ik daar wekelijks te vinden ben, maar ik heb wel mijn moeder ertoe aangezet om erheen te gaan. Nu ze alleen is is zo’n wekelijks clubje gelijkgestemden heel gezellig om daarmee mee te doen. Ik heb zelf van zolder mijn vele soorten en kleuren materialen weer opgezocht en ben gewoon weer begonnen!

Bollen en bolletjes
Op de dag dat ik de eerste toer weer haakte, maakte de handwerkwinkel in Giessenburg bekend dat ze om gezondheidsredenen moest stoppen. Heel jammer, want het werd best druk bezocht. Ook ik keek er regelmatig even binnen, want ze verkochten er ook wat kleding en bovendien was er een postagentschap in gevestigd. Ze hielden opheffingsuitverkoop en ik kocht een tas vol leuke frisse bolletjes katoen en wol en een paar boeken voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs. En ook bij de Zeeman sloeg ik een behoorlijke slag in grote bollen goedkope wol/acryl.

2017-11-03-haakspulletjes-1600px

Sjaal in wording (haken)

Van internet haalde ik een patroon voor een gehaakte kolsjaal/nekwarmer. Met wol van Zeeman haakte ik een heerlijk warme nekwarmer.

 

Kolsjaal, nekwarmer en 2 paar wantjes zonder vingers

Na de nekwarmer breide ik nog een kolsjaal en 2 paar wantjes (zonder vingers). Ik word er #blijvan 🙂

2017-11-05-haakboek-hip-en-stip-1600px

Omdat ik kleurtjes wel erg leuk vind én er #blijvan wordt, kocht ik dit haakboek van Annemarie Huijzer. Zij woont hier in de regio en maakte een vrolijk boek: Haken met Studio Hip en Stip.

Ik heb er veel plezier in. Ik heb nu nog een paar wantjes opstaan, ‘moffen’ zoals mijn moeder ze noemt. En ik heb kleine hartjes en vlindertjes gehaakt. Binnen een uur haak je er zo een paar. Voor wat inspiratie kun je mijn Pinterestbord Haken Borduren Breien eens bekijken. Misschien heb ik je wel geïnspireerd om ook de haak of breinaalden er weer’s bij te pakken.

5 Reacties op “Haken en breien”

 1. Jaap reageerde op 14 jan 2018 om 20:50 #

  Leuke plaatjes en mooie werkjes.
  groeten van Jaap Bosman

 2. Hendrika reageerde op 14 jan 2018 om 21:47 #

  Manman, je bent een perfectionist en een alleskunner!

 3. Florina reageerde op 14 jan 2018 om 23:34 #

  Jij kan toch ook wel breien en haken neem ik aan? ‘Vroeger’ op de lagere school had ik verplicht handwerkles. Ik vermoed zomaar, jij ook 🙂 #wewordenoud

 4. Florina reageerde op 14 jan 2018 om 23:36 #

  Dank je wel Jaap! Wat leuk je ‘hier te zien’! Ik zie iedere dag jouw foto’s, maar reageer niet vaak. Maar weet dat ik het heel leuk vind!

 5. Hendrika reageerde op 15 jan 2018 om 13:42 #

  Handwerkles was niet bepaald mijn favoriete vak 🙁 Jongens hadden handenarbeid, dat leek me altijd zoveel leuker. Maar goed, ik heb twee linker handen en heb weinig geduld, ik kijk daarom ook altijd vol bewondering naar mensen die iets met hun handen kunnen, zoals jij, creatief zijn met van alles. Iedereen heeft zo zijn/haar talenten 😀

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter